Dendrologernas årsprogram

Det här händer framöver

Program

Föreningen anordnar varje år ett flertal spännande utflykter och aktiviteter. Här ser ni de som är planerade framöver. Ifall ni vill kan ni även gå in i vårt programarkiv, för att se vad vi redan har genomfört sen tidigare.

 • Dendrologerna utforskar Reimersholme

  fredag, 00:00

  Eftermiddagspromenad på Reimersholme, en av Stockholms minsta och vackraste bebyggda öar, fredagen den 24 augusti kl 15 – ca 17. Vi vandrar runt i den funktionalistiska parkmiljö från 1940-talet som skapats av Ulla Bodorff, en av Sveriges första kvinnliga landskapsarkitekter. Vi får också ta del av resultat från en trädinventering på Reimersholme som Stockholms stad […]
 • Uppsala Botan och SLU/Ultuna

  lördag, 00:00

  Heldagsbesök på Uppsala Botan och SLU/Ultuna. Guidade turer i Uppsala botaniska trädgård – utesortimentet och den renoverade barockträdgården – samt guidad vandring genom SLU:s demonstrationsträdgård. Ansvariga är Pia Barklund, tel. 070-8741952, och Lars Nyberg, tel 070-5949578. Kostnad 340 kronor, lunch i serveringen i Uppsala Botan på egen bekostnad. Samling lördagen 22/9 kl 10.00 vid entrén […]
 • Heldagsexkursion till Katrineholms arboretum

  fredag, 00:00

  Heldagsexkursion fredagen den 28 september till Katrineholms arboretum, där trädgårdsarkitekt Håkan Stenström guidar. Därefter spenderar vi dagen på det historiska modelljordbruket och lantbruksmuseet Julita som förvaltats av Nordiska museet sedan slutet av 1800-talet. Här blir vi guidade i de berömda fruktträdsarkiven (bl a genbank för äpplen) samt i Julitas engelska, franska och tyska parker. Vi […]
 • Madeira

  tisdag, 00:00

  Till Atlantön Madeira – som betyder ”trädön” – med frodig makaronesisk flora reser vi tisdagen den 30 oktober–tisdagen den 6 november. Här besöker vi de många parkerna i centrala Funchal, Jardim Botanico uppe i bergen, orkidéträdgårdar och palatsträdgårdar med anor från 1800-talet. Vi vandrar också utmed levadorna (vattenkanaler), besöker världsarvet lagerskogar och tar båten till […]
 • Temadag om träden i staden

  fredag, 00:00

  Temadag om träden i staden. Vilka funktioner har träden haft historiskt i staden, vilka har de idag och hur ser framtiden ut för våra stadsträd? Svar på dessa och många fler stadsträdsfrågor besvaras under en heldag med föreläsningar och efterföljande paneldebatt. Även öppet för icke-medlemmar som informerats på andra sätt. Temadagen kommer äga rum i […]
 • Föreningens årliga bildvisning

  lördag, 14:00

  Vår årliga Bildvisning lördagen den 19 januari 2019 kl 14–16 med presentation av bilder från det gångna årets resor och utflykter, plus servering av  lättlunch med vin och kaffe. Avgift: 140 kronor. Närmare detaljer i kommande mejlutskick samt på föreningens hemsida. Anmälan sker genom inbetalning av avgift 140 kronor på föreningens bankgiro 5631-6110 senast den […]

Information om anmälan

Frågor om själva programmen ställs direkt till de programansvariga eller till vårt kansli. Vid förfrågan om lediga platser eller anmälan om vegetarisk kost kontakta vårt kansli genom att ringa, faxa eller sända e-post till:

Telefon: 08-765 20 81
E-post: kontakt@dendrologerna.se

Har du flyttat – glömt inte att anmäla din nya adress till oss!

Anmälan

Anmäl Ditt deltagande genom att sätta in den angivna summan på föreningens bankgiro 5631-6110 senast tre dagar före utsatt anmälningsdatum.

Ange alltid arrangemangets nummer och kom ihåg att skriva Ditt namn och medlemsnummer vid inbetalning. (Medlemsnumret står till höger om adressfältet på Ditt inbetalningskort.) Anmälan och deltagande i våra resor och övriga utflykter och exkursioner kan göras av dem som betalat sitt medlemskap respektive familjemedlemskap.

Turordning

Då resor och exkursioner blir fulltecknade är det datum för inbetalning av avgiften som avgör turordningen, inte skriftlig eller muntlig anmälan. Våra resor blir ibland tidigt fullbokade, men du är välkommen att sätta upp dig på reservplats. Det händer att vi får avbokningar och då ringer vi upp i turordning och erbjuder plats.

Slutbetalning

Slutbetalning ska vara FDP tillhanda enligt de villkor som är noterade för varje enskild resa.

Avbeställning

Resenären har rätt att avbeställa resan enligt följande:

 • Anmälningsavgiften återbetalas inte
 • Anmälningsavgiften ska täcka föreningens utgifter för planering och rekognosceringsresa oavsett om resenären medföljer eller inte.

Slutbetalning återbetalas enligt följande:

 • Avbokning tidigare än 30 dagar före avresa: full återbetalning minus anmälningsavgiften.
 • Avbokning 15‒30 dagar före avresa: 50% återbetalning minus anmälningsavgiften.
 • Avbokning 0‒14 dagar före avresa: Ingen återbetalning. Återbetalning kan ske vid uppvisande av läkarintyg vid sjukdom, gäller resenären och dennes närmaste anhöriga.

Dessa regler gäller vid resor i Sverige och utomlands i föreningens egen regi.

Vid utlandsresor i samarbete med externa arrangörer gäller allmänna avbokningsregler för respektive resebyrå.

Reseförsäkring

Observera att reseförsäkring inte ingår i resans pris. Du bör ha en reseförsäkring för att resa med FDP. Vi rekommenderar inga försäkringsbolag utan du får själv leta upp en försäkring som passar dig. Många har reseförsäkring på sina bank- eller kreditkort (de senare vanligtvis med högre ersättning) när de inhandlar en resa, eller i sin hemförsäkring. Reseförsäkringen ska täcka eventuell hemtransport vid sjukdom eller skada.

Avbeställningsskydd

FDP tillhandahåller inte något avbeställningsskydd. Resenären rekommenderas starkt att komplettera hemförsäkringens resedel, ta en separat reseförsäkring eller använda bank- eller kreditkortets reseavbeställningsskydd.

Pass

Det åligger resenären att försäkra sig om att passet är giltigt 6 månader efter hemkomst från resan.