Dendrologernas årsprogram

Det här händer framöver

Program

Föreningen anordnar varje år ett flertal spännande utflykter och aktiviteter. Här ser ni de som är planerade framöver. Ifall ni vill kan ni även gå in i vårt programarkiv, för att se vad vi redan har genomfört sen tidigare.

Anpassat program pga coronaviruset

Alla programpunkter får i dessa pandemitider i någon grad anses vara preliminära. Vi håller medlemmar och anmälda deltagare uppdaterade om eventuella förändringar.

 • Sankt Petersburg (Resan uppskjuten till september 2022)

  måndag, 00:00

  Till Sankt Petersburg gör vi en veckolång resa måndagen den 20 september till måndagen den 27 september. Vi kommer att besöka bl a det berömda Komarovinstitutets botaniska trädgård och arboretum och Vetenskapsakademiens trädgård i Sankt Petersburg samt sommarpalatset Peterhof och slottsparken vid Tsarskoje Selo utanför staden. Även gott om tillfällen till besök av historiska och kulturella sevärdheter. Reseansvariga: Per Jönsson och Stellan Ottosson. Inbjudan med program utsänds inom […]
 • Mallorca [uppskjutet till våren 2022]

  fredag, 00:00

  På Medelhavsgrönskande Mallorca besöker vi dendrologer under en vecka botaniska trädgårdar, parker och vild natur med en resa på gammaldags järnväg inlagd. Reseledare: Johan Stenberg och Johan Lewenhaupt. Resan är uppskjuten från 2020 på grund av coronapandemin och senareläggs av samma skäl ytterligare en gång till våren 2022. Inbjudan med exakt datum och utförligt program sänds ut […]
 • Sparreholm

  måndag, 00:00

  En förhoppningsvis vacker höstdag bilar vi till Sparreholm i det fagra Sörmland och guidas runt i ett gammalt ekhagsreservat. Vi får också njuta av Sveriges längsta lindallé och andra rariteter i trakten. Reseledare: Johan Stenberg. Inbjudan utsänds senare.
 • Årets temadag

  fredag, 09:00

  Årets temadag (uppskjuten från 2020) går av stapeln fredagen den 19 november kl 9.00–16.00 under rubriken ”Trädsjukdomar” med presentationer rörande aktuella sjukdomar och insektsangrepp och vad som kan göras för en sundare trädförvaltning. Program med inbjudan även till icke-medlemmar meddelas senare. Ansvariga: Pia Barklund och Daniel Daggfeldt.
 • Bildvisning

  lördag, 00:00

  Vår årliga bildvisning äger rum lördagen den 22 januari 2022 med presentation av foton från det gångna årets resor och utflykter. Program utsänds i god tid.

Information om anmälan

Frågor om själva programmen ställs direkt till de programansvariga eller till vårt kansli. Vid förfrågan om lediga platser eller anmälan om vegetarisk kost kontakta vårt kansli genom att ringa, faxa eller sända e-post till:

Telefon: 08-765 20 81
E-post: kontakt@dendrologerna.se

Har du flyttat – glömt inte att anmäla din nya adress till oss!

Anmälan

Anmäl Ditt deltagande genom att sätta in den angivna summan på föreningens bankgiro 5631-6110 senast tre dagar före utsatt anmälningsdatum.

Ange alltid arrangemangets nummer och kom ihåg att skriva Ditt namn och medlemsnummer vid inbetalning. (Medlemsnumret står till höger om adressfältet på Ditt inbetalningskort.) Anmälan och deltagande i våra resor och övriga utflykter och exkursioner kan göras av dem som betalat sitt medlemskap respektive familjemedlemskap.

Turordning

Då resor och exkursioner blir fulltecknade är det datum för inbetalning av avgiften som avgör turordningen, inte skriftlig eller muntlig anmälan. Våra resor blir ibland tidigt fullbokade, men du är välkommen att sätta upp dig på reservplats. Det händer att vi får avbokningar och då ringer vi upp i turordning och erbjuder plats.

Slutbetalning

Slutbetalning ska vara FDP tillhanda enligt de villkor som är noterade för varje enskild resa.

Avbeställning

Resenären har rätt att avbeställa resan enligt följande:

 • Registreringsavgiften återbetalas inte. Registreringsavgiften ska täcka föreningens utgifter för planering och rekognosceringsresa oavsett om resenären medföljer eller inte.

Slutbetalning återbetalas enligt följande:

 • Avbokning tidigare än 30 dagar före avresa: full återbetalning minus registreringsavgiften.
 • Avbokning 15‒30 dagar före avresa: 50% återbetalning minus registreringsavgiften.
 • Avbokning 0‒14 dagar före avresa: Ingen återbetalning. Återbetalning kan ske vid uppvisande av läkarintyg vid sjukdom, gäller resenären och dennes närmaste anhöriga.

Dessa regler gäller vid resor i Sverige och utomlands i föreningens egen regi.

Vid utlandsresor i samarbete med externa arrangörer gäller allmänna avbokningsregler för respektive resebyrå.

Reseförsäkring

Observera att reseförsäkring inte ingår i resans pris. Du bör ha en reseförsäkring för att resa med FDP. Vi rekommenderar inga försäkringsbolag utan du får själv leta upp en försäkring som passar dig. Många har reseförsäkring på sina bank- eller kreditkort (de senare vanligtvis med högre ersättning) när de inhandlar en resa, eller i sin hemförsäkring. Reseförsäkringen ska täcka eventuell hemtransport vid sjukdom eller skada.

Avbeställningsskydd

FDP tillhandahåller inte något avbeställningsskydd. Resenären rekommenderas starkt att komplettera hemförsäkringens resedel, ta en separat reseförsäkring eller använda bank- eller kreditkortets reseavbeställningsskydd.

Pass

Det åligger resenären att försäkra sig om att passet är giltigt 6 månader efter hemkomst från resan.