Dendrologernas årsprogram

Det här händer framöver

Program

Föreningen anordnar varje år ett flertal spännande utflykter och aktiviteter. Här ser ni de som är planerade framöver. Ifall ni vill kan ni även gå in i vårt programarkiv, för att se vad vi redan har genomfört sen tidigare.

 • Årets landskapsresa

  torsdag, 00:00

  Följ med på föreningens resa till Göteborg med omnejd 22-24 augusti för att ta chansen att få uppleva Botaniska trädgården i Göteborg en hel dag under ledning av intendent Henrik Sjöman, känd från bl a radions “Odla med P 1”, och numera efterträdare till Tor Nitzelius och Björn Aldén. Samt att utforska flera parker i […]
 • Vandring i Hagaparken

  fredag, 15:00

  Restaureringen av Hagaparken, fredagen 23 augusti kl 15-18 Hagaparken är en av Europas finaste anläggningar i den engelska landskapsstilen, därtill tryfferad med kunglig flair och dramatik. Efter en längre period av eftersatt vård samt trycket från den expanderande storstaden i grannskapet tas nya tag för att parken ska leva upp till sina förutsättningar. Den 23/8 […]
 • Trädplanteringarna vid Tekniska högskolan

  tisdag, 16:00

  De intressanta och omväxlande trädplanteringarna vid Tekniska högskolan i Stockholm studerar vi på eftermiddag tisdagen den 10 september kl 16–17.30 under ledning av Per Jönsson (070-620 11 64) och Lars Nyberg (0705-94 95 78) samt Claes Henningsson som anlade och arbetade med planteringarna under 27 år. Kostnad: 80 kronor som betalas på plats. Anmälan till […]
 • Cedergrenska parken

  fredag, 17:00

  I Stocksund besöker vi den hemlighetsfulla Cedergrenska parken fredagen den 20 september kl 17–19. Parken har de senaste åren genomgått en stor förändring under ledning av stadsträdgårdsmästare Karin Almén. Arboretet har tidigare varit ganska igenväxt men är nu utglesat och nyplanterat med intressanta arter och nyanlagda områden. Besöket avslutas med kaffeintag i Cedergrenska tornet. Kostnad: […]
 • Hjärtat av Balkan

  lördag, 00:00

  En veckolång resa till hjärtat av Balkan och Serbiens unika natur och kultur företar vi lördagen den 28 september – söndagen den 6 oktober. Vi börjar i landets äldsta nationalpark Fruska Gora – gammal ädellövskog med avenbok, silverlind, många ekarter, vingårdar, fruktodlingar och kloster. I provinsen Vojvodina besöker vi även Carska Bara, landets största våtmark […]
 • Tema Märkliga träd

  fredag, 00:00

  Stort upplagt heldagsprogram fredagen den 15 november med inbjudan även till icke-medlemmar (liksom tidigare år). Temat är Märkliga träd: träd som utmärker sig genom sin höga ålder, kolossala storlek, udda form eller formbeskärning, historiska bakgrund, sällsynta art eller annan egendomlighet. Kort sagt: en dag då vi får en unik möjlighet att bekanta oss med några […]
 • Årliga bildvisningen

  lördag, 00:00

  Vår årliga Bildvisning äger rum lördagen den 18 januari med presentation av foton från det gångna årets resor och utflykter, plus servering av lättlunch med drycker. Avgift: 140 kronor. Närmare detaljer i kommande mejlutskick samt på föreningens hemsida. Anmälan sker genom inbetalning av avgift 140 kronor på föreningens bankgiro 5631-6110 senast den 10  januari 2020.

Information om anmälan

Frågor om själva programmen ställs direkt till de programansvariga eller till vårt kansli. Vid förfrågan om lediga platser eller anmälan om vegetarisk kost kontakta vårt kansli genom att ringa, faxa eller sända e-post till:

Telefon: 08-765 20 81
E-post: kontakt@dendrologerna.se

Har du flyttat – glömt inte att anmäla din nya adress till oss!

Anmälan

Anmäl Ditt deltagande genom att sätta in den angivna summan på föreningens bankgiro 5631-6110 senast tre dagar före utsatt anmälningsdatum.

Ange alltid arrangemangets nummer och kom ihåg att skriva Ditt namn och medlemsnummer vid inbetalning. (Medlemsnumret står till höger om adressfältet på Ditt inbetalningskort.) Anmälan och deltagande i våra resor och övriga utflykter och exkursioner kan göras av dem som betalat sitt medlemskap respektive familjemedlemskap.

Turordning

Då resor och exkursioner blir fulltecknade är det datum för inbetalning av avgiften som avgör turordningen, inte skriftlig eller muntlig anmälan. Våra resor blir ibland tidigt fullbokade, men du är välkommen att sätta upp dig på reservplats. Det händer att vi får avbokningar och då ringer vi upp i turordning och erbjuder plats.

Slutbetalning

Slutbetalning ska vara FDP tillhanda enligt de villkor som är noterade för varje enskild resa.

Avbeställning

Resenären har rätt att avbeställa resan enligt följande:

 • Anmälningsavgiften återbetalas inte
 • Anmälningsavgiften ska täcka föreningens utgifter för planering och rekognosceringsresa oavsett om resenären medföljer eller inte.

Slutbetalning återbetalas enligt följande:

 • Avbokning tidigare än 30 dagar före avresa: full återbetalning minus anmälningsavgiften.
 • Avbokning 15‒30 dagar före avresa: 50% återbetalning minus anmälningsavgiften.
 • Avbokning 0‒14 dagar före avresa: Ingen återbetalning. Återbetalning kan ske vid uppvisande av läkarintyg vid sjukdom, gäller resenären och dennes närmaste anhöriga.

Dessa regler gäller vid resor i Sverige och utomlands i föreningens egen regi.

Vid utlandsresor i samarbete med externa arrangörer gäller allmänna avbokningsregler för respektive resebyrå.

Reseförsäkring

Observera att reseförsäkring inte ingår i resans pris. Du bör ha en reseförsäkring för att resa med FDP. Vi rekommenderar inga försäkringsbolag utan du får själv leta upp en försäkring som passar dig. Många har reseförsäkring på sina bank- eller kreditkort (de senare vanligtvis med högre ersättning) när de inhandlar en resa, eller i sin hemförsäkring. Reseförsäkringen ska täcka eventuell hemtransport vid sjukdom eller skada.

Avbeställningsskydd

FDP tillhandahåller inte något avbeställningsskydd. Resenären rekommenderas starkt att komplettera hemförsäkringens resedel, ta en separat reseförsäkring eller använda bank- eller kreditkortets reseavbeställningsskydd.

Pass

Det åligger resenären att försäkra sig om att passet är giltigt 6 månader efter hemkomst från resan.