Dendrologernas årsprogram

Det här händer framöver

Program

Föreningen anordnar varje år ett flertal spännande utflykter och aktiviteter. Här ser ni de som är planerade framöver. Ifall ni vill kan ni även gå in i vårt programarkiv, för att se vad vi redan har genomfört sen tidigare.

Anpassat program pga coronaviruset

Alla programpunkter får i dessa pandemitider i någon grad anses vara preliminära. Vi håller medlemmar och anmälda deltagare uppdaterade om eventuella förändringar.

 • Rundvandring i Bergianska trädgården

  torsdag, 17:00

  Torsdagen den 27 maj kl 17–19 vandrar vi runt i Bergianska trädgården med botanist Gunvor Larsson som ciceron och med fokus på Bergianskas barrträdssamling, där allt visas från podokarper och wollemia till tall och gran.
 • Landskapsresa till Skåne

  fredag, 00:00

  Landskapsresa till Nordvästra Skåne fredagen den 11 juni till lördagen den 12 juni. Första dagen besöker vi Skäralid i Söderåsens  nationalpark samt en eller två närliggande slottsparker. På lördagen blir det guidad heldagsutflykt på Hallands Väderö. Ansvariga: Per Jönsson och Johan Stenberg. Utförligt program utsänds under våren.
 • Slottsparker vid Mälaren

  lördag, 00:00

  Heldagsutflykt till slottsparker vid Mälaren, preliminärt Sjöö, Fånö, Almare Stäket och Grönsöö, lördagen den 21 augusti. Reseledare: Börje Drakenberg och Hans Peter Hedlund. Program utsänds senare.
 • 100-årsjubileum

  lördag, 00:00

  Lördagen den 28 augusti firas föreningens ett år uppskjutna 100-ÅRSJUBILEUM på Ekolsunds slott. Det blir i princip samma ambitiösa och spännande program som vi utannonserade i våras. Men nu blir det mer av en sommarfest med aktiviteter både inom- och utomhus. Vi kommer att i god tid skicka ut programmet på nytt. För dem som väljer att […]
 • Sankts Petersburg

  söndag, 00:00

  Till Sankt Petersburg och Helsingfors åker vi nio dagar med Tallink-färja och egen buss söndagen den 19 september till måndagen den 27 september. Vi kommer att besöka bl a det berömda Komarovinstitutets botaniska trädgård och arboretum och Vetenskapsakademiens trädgård i Sankt Petersburg samt sommarpalatset Peterhof och slottsparken vid Tsarskoje Selo utanför staden. I Helsingfors koncentrerar vi oss på botaniska parken Kaisaniemi, Esplanadparken samt Sveaborg Kostnad: högst 14 000 kronor inklusive alla resor, hotell, alla […]
 • Mallorca [uppskjutet till våren 2022]

  fredag, 00:00

  Uppskjutet till våren 2022. På Medelhavsgrönskande Mallorca träffas vi dendrologer under en varm höstvecka och besöker botaniska trädgårdar, parker och vild natur med en resa på gammaldags järnväg inlagd. Reseledare: Johan Stenberg och Johan Lewenhaupt. Exakt datum och utförligt program meddelas före sommaren. (Resan är uppskjuten från 2020 på grund av coronapandemin.)
 • Sparreholm

  fredag, 00:00

  En förhoppningsvis vacker höstdag bilar vi till Sparreholm i det fagra Sörmland och guidas runt i ett gammalt ekhagsreservat. Vi får också njuta av Sveriges längsta lindallé och andra rariteter i trakten. Reseledare: Johan Stenberg. Exakt datum anges senare.
 • Årets temadag

  fredag, 00:00

  Årets temadag (uppskjuten från 2020) går av stapeln fredagen den 19 november kl 9.00–16.00 under rubriken ”Trädsjukdomar – hot och bot” med presentationer rörande aktuella sjukdomar och insektsangrepp och vad som kan göras för en sundare trädförvaltning. Program med inbjudan även till icke-medlemmar meddelas i slutet av sommaren. Ansvariga: Pia Barklund och Daniel Daggfeldt.
 • Bildvisning

  lördag, 00:00

  Vår årliga bildvisning äger rum lördagen den 22 januari 2022 med presentation av foton från det gångna årets resor och utflykter. Program utsänds i god tid.

Information om anmälan

Frågor om själva programmen ställs direkt till de programansvariga eller till vårt kansli. Vid förfrågan om lediga platser eller anmälan om vegetarisk kost kontakta vårt kansli genom att ringa, faxa eller sända e-post till:

Telefon: 08-765 20 81
E-post: kontakt@dendrologerna.se

Har du flyttat – glömt inte att anmäla din nya adress till oss!

Anmälan

Anmäl Ditt deltagande genom att sätta in den angivna summan på föreningens bankgiro 5631-6110 senast tre dagar före utsatt anmälningsdatum.

Ange alltid arrangemangets nummer och kom ihåg att skriva Ditt namn och medlemsnummer vid inbetalning. (Medlemsnumret står till höger om adressfältet på Ditt inbetalningskort.) Anmälan och deltagande i våra resor och övriga utflykter och exkursioner kan göras av dem som betalat sitt medlemskap respektive familjemedlemskap.

Turordning

Då resor och exkursioner blir fulltecknade är det datum för inbetalning av avgiften som avgör turordningen, inte skriftlig eller muntlig anmälan. Våra resor blir ibland tidigt fullbokade, men du är välkommen att sätta upp dig på reservplats. Det händer att vi får avbokningar och då ringer vi upp i turordning och erbjuder plats.

Slutbetalning

Slutbetalning ska vara FDP tillhanda enligt de villkor som är noterade för varje enskild resa.

Avbeställning

Resenären har rätt att avbeställa resan enligt följande:

 • Anmälningsavgiften återbetalas inte
 • Anmälningsavgiften ska täcka föreningens utgifter för planering och rekognosceringsresa oavsett om resenären medföljer eller inte.

Slutbetalning återbetalas enligt följande:

 • Avbokning tidigare än 30 dagar före avresa: full återbetalning minus anmälningsavgiften.
 • Avbokning 15‒30 dagar före avresa: 50% återbetalning minus anmälningsavgiften.
 • Avbokning 0‒14 dagar före avresa: Ingen återbetalning. Återbetalning kan ske vid uppvisande av läkarintyg vid sjukdom, gäller resenären och dennes närmaste anhöriga.

Dessa regler gäller vid resor i Sverige och utomlands i föreningens egen regi.

Vid utlandsresor i samarbete med externa arrangörer gäller allmänna avbokningsregler för respektive resebyrå.

Reseförsäkring

Observera att reseförsäkring inte ingår i resans pris. Du bör ha en reseförsäkring för att resa med FDP. Vi rekommenderar inga försäkringsbolag utan du får själv leta upp en försäkring som passar dig. Många har reseförsäkring på sina bank- eller kreditkort (de senare vanligtvis med högre ersättning) när de inhandlar en resa, eller i sin hemförsäkring. Reseförsäkringen ska täcka eventuell hemtransport vid sjukdom eller skada.

Avbeställningsskydd

FDP tillhandahåller inte något avbeställningsskydd. Resenären rekommenderas starkt att komplettera hemförsäkringens resedel, ta en separat reseförsäkring eller använda bank- eller kreditkortets reseavbeställningsskydd.

Pass

Det åligger resenären att försäkra sig om att passet är giltigt 6 månader efter hemkomst från resan.