Mallorca

Dendrologerna på resa

Möt våren på det gyllene och gröna Mallorca – 26-31 mars 2020

Möt våren på det gyllene och gröna Mallorca – 26-31 mars 2020 1024 576 Dendrologerna

Resan är uppskjuten till 2021

Pga av coronavirusets utbrott är resan uppskjuten till 2021. Alla deltagare av resan uppmanas att vara extra uppmärksam för eventuella ytterligare justeringar.

Möt våren på det gyllene och gröna Mallorca – 26-31 mars

Till Mallorca reser dendrologerna i slutet av mars då våren redan spirar och viss blomning redan kommit långt. Vi besöker trädgårdar, herrgårdar, historiska platser och ser många träd. Vårt hotell Arax i Palma ligger under den välbevarade slottet Castell de Bellver omgivet av sin stora pinjeskog.

För oss dendrologer och trädgårdsälskare är Mallorca, denna gamla kulturö, ett lystmäte

Program

Första dagen efter incheckning på Araxa besöker vi det gamla Palma och bland annat Sa Seu, den gotiska 1300-talskatedralen som i vår tid fått ett omdiskuterat bidrag av Gaudi, samt den lilla parken de Bisbe.

Dag 2 åker vi med egen buss upp genom den vackra Unesco-stämplade bergskedjan Sierra de Tramuntana via Valdemossa, Deia och Soller. Vi gör bland annat anhalt vid den vackraste arabiska trädgården på ön, Jardins d´Alfàbia. Egendomen har bebotts av några av Mallorcas finaste familjer vilka satt sina spår i både trädgårdar och arkitektur. Vid nästa anhalt är det Raixaträdgården med sin symmetriska barockstil skapad av en förmögen kardinal.

Tredje dagen besöker vi parken vid den spanska kungaparets sommarresidens Marivent, som nyligen öppnats för allmänheten. Därefter besöker vi Mirómuseet, med hela spektret av Joan Mirós konstnärskap.

Dag 4 åker vi med Europas äldsta tåg som fortfarande är i bruk från Palma upp genom Sierra de Tramuntana till Soller. Där besöker vi trädgården Jardin Botánic som grundades 1985 för bevarandet och studiet av medelhavsfloran, i synnerhet den baleariska. Åter med tåget till Palma.

Femte dagen tar vi egen buss för besök på Europas största botaniska trädgård Botanicactus utanför den lilla kulturbyn Ses Salinas. Därefter lunch och rundvandring i den vackra och slumrande fiskebyn Cala figuera.

Resan

Resan kostar 13.000 kronor inkl. flyg, transfer Palmas flygplats, del i dubbelrum i trevligt hotell (tillägg för enkelrum 2.995 kronor), inträden och alla lokala transporter samt ett antal måltider.

Reseledare

Johan Stenberg, 070-539 48 18, johanstenbergiandebol@hotmail.com
Johan Lewenhaupt, 070-553 01 47

Anmälan

Anmälan sker genom inbetalning av anmälningsavgift 1.500 kronor till föreningens bankgiro 5631-6110 senast den 15 november.

Alltså: resan sker den 26-31 mars 2020, sista anmälningsdag den 15 november 2019. Vid anmälan vänligen ange från vilken flygplats du önskar flyga, Kastrup eller Arlanda.

Välkomna till den grönskande kulturön Mallorca!